Comunicat de presă lansare proiect și Concurs

Proiectul înLOCUIT/inHABITED abordează și explorează
tema (în)locuirii printr-un dialog între dans, muzică și imagine

înLOCUIT/inHABITED este un proiect PETEC susținut de 4 Corpuri și
finanțat de Ministerul Culturii prin programul ACCES Online 2020

O echipă internațională de artiști din zona dansului, muzicii și filmului lucrează timp de 3 luni la filmul de dans contemporan INHABITED, care va avea premiera online pe 26 august 2020, pe TIFF Unlimited, platforma de video streaming a Festivalului Internațional de Film Transilvania.

Lansăm www.inhabited.ro, website-ul proiectul înLOCUIT/ inHABITED care deschide ușa și te invită să arunci o privire în spațiul de lucru al artiștilor. Vei găsi un conținut multimedia bogat: surse de inspirație, bucăți de materiale filmate, teme muzicale cu care lucrăm, idei pe care le dezvoltăm. Toate acestea vor fi vehiculate într-un ping-pong experiențial între artiști și public.

Pe 9 iulie la ora 18.00 lansăm un concurs cu premii adresate deopotrivă artiștilor și publicului. Toate detaliile și regulamentul de participare vor fi pe inhabited.ro/concurs/. Puteți înscrie lucrări pentru oricare din cele două categorii:

  1. Muzica locuită de dans în care propunem o piesă muzicală creată de Vlaicu Golcea și Kinga Őtvös pentru care participanții vor trebui să realizeze un film de dans;
  2. Dansul locuit de muzică în care propunem un film de dans cu Mădălina Dan, creat de Smaranda Găbudeanu și Răzvan Bumbeș, pentru care participanții vor trebui să compună o muzică originală.

Termenul limită de trimitere a creațiilor originale este 8 august. Valoarea fiecărui premiu este de 1400 RON. Anunțarea câștigătorilor se va face pe 20 august pe site-ul și canalele media ale proiectului și partenerilor.

Suntem interesați și de ceea ce-i inspiră pe oameni sau pe artiști atunci când creează. De unde vine inspirația și cum se transformă, pe măsură ce traversează spații diferite, trece granițe, cum evoluează ideile pe parcursul unui proces creativ.

Descoperim filmul încet încet, odată cu voi. Legăturile ni se revelează pe parcurs, după încă și încă o zi de filmare. Fiecare dansator ne inspiră să facem un pas spre lumea lui, ne locuiește cadrul cu densitatea ființei lui, din care extragem stratul care ne ajută să ducem căutarea mai departe. Trei ochi diferiți filmează și reîncadrează realitatea dansului. Trei stiluri de a monta care descompun și recompun mișcare și sens. Și apoi, lumea stranie pe care o aduce Benno..

Ne preocupă relația imaginii și a dansului cu sunetul.

Sunet care se aude din depărtare sau din înăuntru, sunet care trece prin pereți, sunet care penetrează membrana dintre mine și lume. O voce care nu e a dansatorului, dar ar putea să fie. Care îl locuiește temporar. Un sunet în care te poți cuibări, în confortul dat de stratul de sens ce îți învăluie mișcarea. Sau care te irită prin discontinuitatea pe care o aduce realității pe care o creezi.” Smaranda Găbudeanu

DESPRE

Echipa proiectului: Smaranda Găbudeanu – concept, direcție artistică; Vlaicu Golcea și Kinga Ötvös – compoziție sonoră; Daniel Dragoescu, Răzvan Bumbeș, Tania Cucoreanu, Benno Voorham – imagine, montaj, animație; Oana Băluță – grafică

Dansatori: Mădălina Dan, Benno Voorham (NL/SWE), Denis Bolborea, Sveta Bird (Svitlana Pashko -UKR), Simona Dabija, Laura Vlad

Parteneri: Centrul Național al Dansului București (CNDB), TIFF UNLIMITED (Transilvania Film), Centrul de Informare Muzicală din România – CIMRO, Fundația Gabriela Tudor, Asociația Delazero, IndieBox, I Dance You, Team4Film

Partener media: Radio România Cultural

PETEC

PETEC – Asociația Pentru Teatru și Carte – este o platformă interdisciplinară de producție, cercetare și educație în domeniul artelor spectacolului contemporan. Prin acest proiect continuă buna sa tradiție de deschidere a artelor performative către publicul larg prin crearea unui cadru participativ.

În prezent, PETEC – Asociația pentru Teatru și Carte – este co-fondator AREAL | spațiu pentru dezvoltare coregrafică, împreună cu Fundația Gabriela Tudor, Asociația Delazero, SC Indie Box SRL, PFA Andreea Belu.

www.petec.ro

CONTACT

COMUNICARE – monica.bumbes@petec.ro – 0723330589 – Monica Bumbeș CONCURS – concurs@inhabited.ro – 0737844399 – Laura Vlad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *